miércoles, 22 de mayo de 2013

Presentació de "Joventut i Temps: cap a una política utilitarista" @fabianmohedano


Irma Rognoni i Viader
Regidora de Familia, Infància, Usos del Temps i Discapacitat

Raimon Blasi i Navarro
Regidor d'Adolescència i Joventut

Es complauen a convidar-vos a l'acte de presentació del Dossier del Temps "Joventut i Temps: cap a una política utilitarista", elaborat per Fabian Mohedano. En el decurs de l'acte hi intervindrà el senyor Salvador Cardús, professor de sociologia de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Presentació:
"Joventut i temps: cap a una política utilitarista"
Dimarts 28 de maig, 20 h.
Espai Jove la Fontana
Gran de Gràcia, 190
Confirmació d'assistència: laboratorideltemps@bcn.cat

La direcció científica del dossier del temps "Joventut i Temps: cap a una política utilitarista" ha estat a càrrec de l'Elena Sintes, directora de Projectes de Rational Time.

El dossier estarà disponible en pdf de forma gratuita en català i castellà en els propers dies aquí.

A continuació una breu presentació del dossier extret d'aquesta pàgina de la web de l'Ajuntament de Barcelona.

 "Joventut i temps: cap a una política utilitarista"

Dossiers del temps és una col·lecció d'estudis i documents que tenen com a objectiu dinamitzar el debat dels paradigmes del temps a la ciutat i a l'àmbit local. El dossier "Joventut i temps: cap a una política utilitarista" vol qüestionar la creença estesa de que els joves disposen de tot el temps del món, », i ho fa mitjançant l'estudi dels usos socials del temps laboral, personal, social i familiar propis de la joventut.

L'autor Fabian Mohedano, diplomat en relacions laborals i màster en Sociologia, ha estat secretari general del Moviment Laic i Progressista i director de l'Escola del Sol. Especialitzat en economia social, desenvolupa treball acadèmics sobre nous usos del temps.

En el seu dossier sobre joves parteix de la definició de joventut en el nou context social, i defineix aquest període de la vida com el temps de formació per a la integració plena a la vida civil: feina, família i participació activa a la societat. Aquest dossier vol definir el marc en el que aquest procés es porta a terme i repassa les polítiques de joventut impulsades pels ajuntaments, analitzant la situació dels joves a través de dades estadístiques procedents de enquestes de població a nivell europeu.

El dossier tenia com a objectiu valorar les polítiques de joventut des de la perspectiva de l'ús del temps i ha tingut l'inconvenient de no poder incorporar dades actualitzades sobre les conseqüències que la crisi ha tingut entre un sector de la població, el dels joves d'entre 16 i 24 anys, que compta amb un 43% d'atur.

No hay comentarios:

Publicar un comentario